Even voorstellen: Ita van Dijk

In deze rubriek stellen Fabriekers zich voor.


ita-van-dijkNaam: Ita van Dijk

Beroep: Journalist, tekstschrijver, spreker, zangeres

Bedrijfsnaam: Ita van Dijk

 

Wat  brengt  jou  naar  de  Fabriek?
Sinds 2006 werk ik thuis, eerst in mijn werkkamer, maar inmiddels aan de keukentafel. Beter uitzicht, meer ruimte, minder een opgesloten gevoel. Toch is mij dat soms veel te stil. Bij de Fabriek gebeurt van alles. Van mensen en beweging om me heen bloei ik op, dan begint er van alles in me te borrelen. De behoefte om met anderen samen te werken wordt ook steeds groter.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Mijn werk draait om mensen, en vaak ook om emoties en verbinding. Of het nu gaat om het schrijven van teksten, om mijn muziek en zang of om de lezingen of voorstellingen die ik geef. Ik houd van bevlogenheid, vooral van die van mezelf, en die creëer ik onder andere door af te wisselen. Ik houd van interviewen en onderzoeken en daarna van de dingen die ik gehoord en gevonden heb een prettig leesbaar verhaal maken. Ik heb me gespecialiseerd in dementie, maar daartoe beperk ik me niet in mijn werk. Overigens schrijf ik niet alleen artikelen, maar ook folders en soms webteksten.

Met welke opdracht ben je op dit moment bezig?
Op dit moment werk ik aan een artikel voor een blad voor ondernemers en aan de lezing die ik binnenkort ga geven, De Tas van mijn Moeder. Die gaat over dementie en houdt eigenlijk het midden tussen een voorstelling en een lezing.

Wat is de leukste plek in Deventer?
Ik heb niet echt een favoriete plek, maar ik merk wel dat ik heel vaak even een foto maak van de IJssel als ik per trein de stad nader. De aanblik van de Lebuïnus die boven de stad uittorent geeft me het gevoel weer thuis te komen. Toch staat op die foto vaak de andere kant, zodat je een grote watervlakte in beeld hebt, met het zakkende licht daarin weerkaatst. Geboren aan de Merwede, getogen aan de Maas. De rivier zit in mijn bloed.

Website: www.itavandijk.nl

Linkedin publiek profiel: http://nl.linkedin.com/in/itavandijk

Contact (email en/of telefoon): info@itavandijk.nl 06 5700 1964